TECHNOLOGIÁK

KONFIGURÁTOR LETÖLTHETŐ PROSPEKTUS MÁRKAKERESKEDÉSEK

INFOTAINMENT

TOUCH PRO DUO

A Touch Pro Duo, a Range Rover új, dupla érintőképernyős rendszere lehetővé teszi, hogy a vezető párhuzamosan több funkciót tekinthessen meg és kezelhessen. Így a rendszer rugalmasabban, hatékonyabban kezelhető, miközben minden szükséges információt a vezető elé tár. A felső képernyőn például futtatható a navigációs rendszer, miközben az alsót médialejátszásra használjuk.

KORMÁNYKERÉK

A kormánykeréken elhelyezett kapcsolók egyedülálló módon csak megvilágítva látszanak. Használatukkal csökkent az utastérben elhelyezett kezelőszervek száma. A kapacitív gombokkal különféle funkciók irányíthatók. A gyakrabban használt funkciók, mint a médialejátszás vagy a telefon teljes egészében a kormánykerékről vezérelhetők, ami az interaktív vezetőtájékoztató kijelzővel együtt alkalmazva csökkenti a vezető figyelmét elterelő ingerek számát.

INTERAKTÍV VEZETŐTÁJÉKOZTATÓ KIJELZŐ

Az ultranagy felbontású kijelzőt alkalmazó rendszer opciósan nagy felbontású 12,3 colos interaktív vezetőtájékoztató kijelzővel szerelhető fel. A vezető közvetlenül szabályozhatja a kijelzőt, vezérelheti a médialejátszót, hívásokat fogadhat és kezdeményezhet, illetve kiválaszthatja, hogy milyen funkciókat szeretne megjeleníteni. Háromféle nézet közül választhat: kettő tárcsás, egy tárcsás, vagy kiterjesztett.

HÁTSÓ ÜLÉSSORI SZÓRAKOZTATÓ RENDSZER

Az opciós rendszer a fejtámlákba beépített egy-egy 8 colos képernyőből áll, amelyeken filmek, illetve televízió adás (akár digitális is) jeleníthető meg. A képernyők külön-külön kezelhetők. A rendszer két darab USB 3.0 csatlakozóval, egy HDMI aljzattal, valamint mobil nagyfelbontású csatlakozással (Mobile High-Definition Link) rendelkezik, amelyeken keresztül a legtöbb okostelefont, táblaszámítógépet vagy egyéb eszközt támogatja. A rendszert két darab WhiteFire® csatlakoztatott fejhallgató, valamint vezeték nélküli távirányító egészíti ki.

REMOTE

A Remote egy olyan multifunkciós alkalmazás, amely segítségével okostelefonjáról vagy okosórájáról* ellenőrizheti, sőt, vezérelheti is a Range Rover Velart. A távolból beindíthatja a motort, hogy ideális hőmérsékletet teremtsen az utastérben; zárja vagy nyissa az autót; állapítsa meg a Velar tartózkodás helyét térképen vagy a hang- és fényjelzés funkció segítségével; illetve naplózza utazását . Mindezt az alkalmazásból. Az egyes funkciók, alkalmazások nem minden piacon érhetők el, érdeklődjön márkakereskedőjénél az elérhető felszereltségek kapcsán!

* Csak kompatibilis készülékekkel

INCONTROL CSATLAKOZTATÁS

Az InControl funkciók magasabb szintre emelik a Range Rover Velar kapcsolódási és infotainment szolgáltatásait, ráadásul opcióként Navigation Pro (Pro szolgáltatásokkal) és 4G Wi-Fi Hotspot szolgáltatásokkal is kiegészíthetők, így Ön és utasai a legmagasabb szintű csaltakozási és kényelmi funkciókat élvezhetik. Az opciós Okostelefonos csomag megkönnyíti a képernyő megosztását az InControl alkalmazásokkal.

INNOVÁCIÓ

INGENIUM MOTOROK

Az Ingenium a Land Rover legújabb generációs, teljesen alumínium szerkezetű motorcsaládja. Az elődeinél könnyebb, takarékosabb és nagyobb teljesítményű motorok olyan élvonalbeli innovációkat alkalmaznak, mint a fokozatmentes szívóoldali változó szelepemelési rendszer, amely a teljesítményt, az üzemanyag-fogyasztást és a CO2-kibocsátást egyaránt javítja.

KISTÖMEGŰ ALUMÍNIUM SZERKEZET

A Range Rover Velar alumínium karosszéria szerkezete optimális biztonságot, merevséget és még kedvezőbb üzemanyag-fogyasztást eredményez. A nagy szilárdságú ötvözet blokkfalakat és a nagy sűrűségű csillapító paneleket a hátsó merevítő elem fogja össze, így változatlan biztonság mellett sikerült csökkenteni a szerkezet tömegét.

LAND ROVER IGUIDE (HAMAROSAN)

A Land Rover iGuide alkalmazás a legújabb kiterjesztett valóság technológiát alkalmazva segít kiismerni a Range Rover Velar számos funkcióját és kezelőszervét. Az alkalmazás egyben mobil felhasználói kézikönyvként is szolgál, így bárhol, bármikor választ kaphat kérdéseire.

MENETTELJESÍTMÉNYEK

NYOMATÉKVEKTOR SZABÁLYOZÁS

A fékvezérelt nyomatékvektor-szabályozás az intelligens hajtásláncdinamikai rendszerrel együtt kontrollált, kezes kanyarvételt biztosít. A két rendszer együtt kiegyensúlyozva osztja meg a nyomatékot a négy hajtott kerék között, így az autó határozottan, magabiztosan viselkedik.

ADAPTÍV DINAMIKA

A rendszer a karosszéria és a kormánymű elmozdulását másodpercenként akár 500-szor ellenőrizve biztosít függőleges kilengésektől és erőteljes oldaldőléstől mentes rugózást. A rendszer a fokozatmentesen szabályozható lengéscsillapító lágy és kemény végpontjai közöttii szabályozással reagál a vezető parancsaira és az útról kapott visszajelzésekre.

DINAMIKUS STABILITÁS-SZABÁLYOZÁS

A dinamikus stabilitás-szabályozás (DSC) a jármű menetdinamikai viselkedését felügyeli, és közbeavatkozik, ha a jármű nem a vezető parancsaival összhangban reagál. A rendszer közvetlen, kiegyensúlyozott, magabiztos vezethetőséget garantál. Így Ön aszfalton és terepen egyaránt örömét leli autójában.

BORULÁSVÉDELEM

A Borulásvédelem (RSC) a dinamikus stabilitás-szabályozás (DSC) funkció részeként csökkenti a borulás kockázatát, lehetővé téve, hogy megkerüljük az előttünk lévő akadályt vagy közlekedő személyt. A rendszer a jármű mozgását és az ívmenetben rá ható erőket felügyelve igyekszik felderíteni a borulás esetleges kockázatát. Amennyiben úgy észleli, fennáll a veszély, a külső elülső kerék fékezésével mérsékli a járművet destabilizáló erőhatásokat.

KÉPESSÉGEK

AKTÍV ZÁRHATÓ HÁTSÓ DIFFERENCIÁLMŰ

Az aktív zárható hátsó differenciálmű* ívmenetben fokozott erőátviteli képességet, terepen jobb tapadást biztosít. A rendszer mérsékli a bal hátsó és jobb hátsó kerék közötti fordulatszám-különbség mértékét.

* Opció a D300 és P380 hajtásláncokhoz.

ELINDULÁS ROSSZ TAPADÁSI VISZONYOK KÖZÖTT

A rendszer csúszós felületen - például füvön vagy havon - kiegyensúlyozza az első és hátsó kerekekre jutó hajtóerőt, ezzel gondoskodva a lehető legjobb erőátvitelről. Olyan szélsőséges körülmények között, ahol csupán az első kerekek rendelkeznek tapadással, a motor nyomatékának akár 100 százaléka az első tengelyre vihető át az optimális tapadás érdekében.

ELEKTRONIKUS LÉGRUGÓZÁS

A kompetens, összeszedett menetképességekre a legmodernebb, elöl-hátul alkalmazott, elektronikus vezérlésű légrugózás* teszi fel a koronát, amely kivételes artikulációs képességet, valamint kiemelkedő stabilitást eredményez. A legkeményebb terepviszonyok mellett is magabiztos teljesítő rendszer a körülményektől függetlenül segít megőrizni a Range Rover Velar stabilitását. A fokozott menetkomfort érdekében szükség szerint, észrevétlenül változtatja a szabad hasmagasságot.

* Alapfelszerelés a a D300 és P380 hajtásláncok esetében, opció a D180 és D240 modelleken.

TERRAIN RESPONSE

A Range Rover Velar modellhez alapfelszerelésként kínált, különleges Terrain Response rendszer segítségével a vezető az adott terepviszonyokhoz optimalizálhatja a motor, a sebességváltó, a központi differenciálmű és a felfüggesztés vezérlését. Ehhez elég a könnyen megkülönböztethető üzemmódok közül kiválasztania a megfelelőt. A Terrain Response 2 olyan opciós funkció, amely új szintre emeli a díjnyertes rendszer képességeit. A rendszer automatikus beállítása felügyeli a menetkörülményeket, és módszeresen a helyzetnek leginkább megfelelő terepüzemmódot aktiválja.

FEJLETT VONTATÁSTÁMOGATÓ RENDSZER

Az opciós fejlett vontatástámogató rendszerrel szabályozhatja a vontatmány irányát tolatáskor. A Terrain Response 2 rendszer átkonfigurálható vezérlő forgótárcsáját (Touch Pro kezelőszervek) felhasználva úgy szabályozhatjuk a gépkocsi kormányzását, hogy a vontatmány az érintőképernyőn is megjelenített, optimális íven haladjon.

LEJTMENET-VEZÉRLŐ RENDSZER

A Land Rover szabadalmaztatott lejtmenet-szabályozó rendszere (HDC) kontrolláltan ereszti le a gépkocsit a problémás lejtőkön. A rendszer a kerekeket külön-külön fékezve biztosít állandó ereszkedési sebességet. A visszagurulásgátló rendszer (alapfelszerelés) pedig arról gondoskodik, hogy emelkedőn történő elinduláskor ne guruljon hátra a gépkocsi.

ALAPKIVITELŰ VEZETŐTÁMOGATÓ RENDSZEREK

AUTONÓM VÉSZFÉKRENDSZER

Amennyiben ütközés kockázatát érzékeli 5-80 km/óra között, az autonóm vészfékrendszer figyelmezteti a vezetőt, így az időben reagálhat. Ha a vezető nem reagál, a rendszer önállóan működésbe hozza a féket.

SÁVELHAGYÁSRA FIGYELMEZTETŐ JELZÉS

A sávelhagyásra figyelmeztető jelzés biztonságosabbá teszi a hosszú utazásokat. A rendszer felismeri, ha a jármű akaratlanul elkezd kisodródni a forgalmi sávból, és fényjelzéssel, valamint a kormánykerék finom rezegtetésével figyelmezteti Önt a veszélyhelyzetre.

TOLATÓRADAR

A tolatóradar egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a szűk helyre történő tolatást. Kapcsolja hátramenetbe a sebességváltót, és a hátsó lökhárítóba beépített érzékelők automatikusan aktiválódnak. A rendszer az Érintőképernyőn és az audiorendszeren keresztül tájékoztatja Önt, milyen messze vannak az akadályok.

SEBESSÉGTARTÓ RENDSZER SEBESSÉGHATÁROLÓ FUNKCIÓVAL

Akár autópályán halad, akár lassú forgalomban araszol, a rendszer képes biztonságos követési távolságot tartani, még akkor is, ha az elöl haladó jármű lassít vagy megáll.

RENDELHETŐ CSOMAGOK

VEZETÉS

A Vezetés csomagban foglalt szolgáltatások gondoskodnak az Ön és utasai biztonságáról, például:
– Vezető éberség-felügyelet
– Holttér-figyelő rendszer
– Forgalmi jelzőtábla felismerés

VEZETÉS PRO

A Vezetés Pro csomag még biztonságosabbá, még pihentetőbbé teszi az utazást. A Vezetés csomagon felül az alábbiakat tartalmazza:
– Sávtartó asszisztens
– Aktív holttér-támogatás
– Távolságtartó tempomat

PARKOLÁS

A Parkolás csomag segít a szűk helyen történő manőverezésben, illetve városi környezetben. Tartalma:
– 360° parkolóradar
– Hátulsó forgalomfelügyelet

PARKOLÁS PRO

A Parkolás Pro csomag még egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a be- és kiparkolást. Tartalma:
– Hátulsó forgalomfelügyelet
– Park Assist

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

KONFIGURÁLHATÓ BELTÉRI HANGULATVILÁGÍTÁS

Az opciós szolgáltatás lehetővé teszi a belső világítás fényerejének és színének módosítását, így az igazodik pillanatnyi lelki állapotához. Összesen tíz szín közül választhat.

OSZTOTT KARTÁMASZ

Az egymástól függetlenül, osztva eltolható kartámasz fokozott utazási kényelmet biztosít.

NÉGYZÓNÁS KLÍMABERENDEZÉS

Az opciós rendszer lehetővé teszi a klímaberendezés különálló szabályozását a vezető és az első utas, valamint a két szélső utas oldalán. A B-oszlopon kialakított légbeömlő nyílásokat tartalmaz.

AUTOMATIKUS BESZÁLLÁSI MAGASSÁG

A fokozott kényelem érdekében az automatikus beszállási magasság funkció (az elektronikusan szabályozott légrugózás opció* elemeként) 40 mm-rel leülteti a járművet, és ezzel nagyban megkönnyíti a be- és kiszállást.

* Alapfelszerelés a V6-os motorok esetében. Opció a D240 modellváltozatnál.Az InControl rendszer bevezetésétől függően egyes ismertetett funkciók feláras opciók lehetnek, illetve elérhetőségük piactól és hajtáslánctól függően változhat. Kérjük, keresse fel helyi Land Rover márkakereskedőjét, és érdeklődjön az országban érvényes feltételekről. Bizonyos szolgáltatások igénybe vételéhez megfelelő adatforgalmazásra képes SIM kártyára, illetve az értékesítő által javasolthoz képest kiegészítő előfizetések megrendelésére lehet szükség. A mobil adatkapcsolat nem garantálható mindenhol.

BRITISH AUTOMOTIVE HUNGARY KFT

2.0 eD4 150 LÓERŐS DIESEL MOTORRAL MÁR 8 995 000 FT-TÓL