TECHNOLÓGIÁK

INFOTAINMENT

INCONTROL TOUCH

Az S és SE kiviteleken az InControl Touch rendszer mindenre kiterjedő módon tájékoztatja és szórakoztatja az utasokat. Az ösztönösen kezelhető InControl technológia segít eljutni úti céljához, vezeték nélküli kapcsolaton keresztül lejátszani kedvenc zeneszámait, sőt, akár a lopott gépkocsi nyomon követésében is segítségére lehet. Így teszi egyszerűbbé, gondtalanabbá, élvezetesebbé az életet.

INCONTROL TOUCH PRO

Az InControl Touch Pro új generációs hardver és szoftver segítségével magasabb szintű csatlakozási és szórakozási lehetőségeket ígér a vadonatúj Discovery utasainak. A 10 colos HD érintőképernyő (HSE és HSE Luxury kiviteleken) a kapcsolódás és a tájékozódás gyors, kecses és közvetlen módját kínálja. A magával ragadó látványt és hangzást biztosító rendszer 10 GB belső tárhellyel támogatja a HD filmek vagy akár 2000 zeneszám tárolását. Emellett USB és töltőpontok is rendelkezésre állnak.

INCONTROL CONNECT PRO

Az InControl Touch Pro rendszerhez egy sor fejlett InControl Connect Pro szolgáltatás, technológia és alkalmazás társítható, amelyek a legmagasabb szintű csatlakozást és komfortszolgáltatásokat biztosítják. A rendelkezésre álló funkciók között említést érdemelnek az InControl Apps applikációk, a Remote Premium vagy Pro szolgáltatások, beleértve a Wi-Fi Hotspot funkciót.

INCONTROL PRO SZOLGÁLTATÁSOK

Az InControl Connect Pro rendszer keretében olyan Pro szolgáltatások vehetők igénybe, mint a fedélzeti Wi-Fi Hotspot, vagy egy sor online navigációs funkció, a valós idejű forgalominformációtól a parkolási díjakat is tartalmazó, élő parkolóhely-információn át (ahol elérhető) az utcakép megjelenítésig. Az InControl Route Planner okostelefonos applikációval telefonjából közvetlenül az autóba továbbíthatja a kiválasztott navigációs célállomásokat, illetve parkolás után megtekintheti az úti célhoz vezető gyalogos útvonalat vagy tömegközlekedési lehetőségeket.

INCONTROL PROTECT

Az InControl Protect haladéktalanul értesíti a mentőszolgálatot, ha Ön balesetet szenved. A fedélzeten található gombot megnyomva személyesen beszélhet a rendszer diszpécserével. Műszaki meghibásodás esetén igénybe veheti a Land Rover optimalizált asszisztencia szolgáltatását. A Remote Essentials szolgáltatás révén könnyebben áttekintheti járműve státuszát, míg az útvonal nyomon követése funkcióval az utazási költségeket is könnyebben kiszámíthatja.

AUDIO

Négyféle audiorendszer közül választhat. A Land Rover rendszer hat hangszóróval; ugyanennek a rendszernek a továbbfejlesztett változata 10 hangszóróval endelkezik. Emellett a MeridianTM-nal karöltve két fejlett audiorendszert is kifejlesztettünk. A 380W teljesítményű változat 10, a 825 wattos Surround audiorendszer 14 hangszórót, valamint egy mélynyomót tartalmaz.

INNOVÁCIÓ

INGENIUM MOTOROK

Az Ingenium motorcsalád tagjai könnyedén, kifinomultan és takarékosan fejtik ki szuverén teljesítményüket. A Td4 Ingenium erőforrás szimpla, változó geometriájú turbófeltöltővel, valamint kiváló hatásfokú, vízhűtéses köztes töltőlevegőhűtővel szavatolja a robbanékony gázreakciókat. A 240 lóerős Sd4 nagyteljesítményű változat a kategóriaelső teljesítmény és a kiemelkedő kissebességű vezethetőség ideális kombinációját kínálja.

NYOLCFOKOZATÚ AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

A vadonatúj Discovery motorkínálatának minden egyes tagjához a fejlett, elektronikus vezérlésű, nyolcfokozatú ZF automata sebességváltó csatlakozik. A Land Rover mérnökei által hangolt váltómű leheletfinoman, mégis villámgyorsan kapcsol. A nyolc, szűken áttételezett fokozat között szinte észrevétlenek a váltások.

LAND ROVER IGUIDE

A Land Rover iGuide okostelefonos applikáció a legmodernebb kiterjesztett valóság technológiát alkalmazva magyarázza el a vadonatúj Discovery minden fontos funkcióját, illetve kezelhetőségét. Az alkalmazás egyben mobil felhasználói kézikönyvként is szolgál, így bárhol, bármikor választ kaphat kérdéseire.

MENETTELJESÍTMÉNYEK

KÖZÚTI MENETTELJESÍTMÉNYEK

A vadonatúj Discovery modellt úgy terveztük, hogy magabiztos, kényelmes és magával ragadó vezetési élményt kínáljon, így a kilométerek szinte észrevétlenül illannak el. A kiivételes menetkomfortot még tovább javítja az elektromos szervokormány, míg az ívmeneti fékvezérlés funkció kanyarban végrehajtott fékezés esetén szabályozza a féknyomást, és ezzel segít fenntartani a stabilitást.

FILM MEGTEKINTÉSE
DINAMIKUS STABILITÁS-SZABÁLYOZÁS

A dinamikus stabilitás-szabályozás (DSC) a jármű menetdinamikai viselkedését felügyeli, és közbeavatkozik, ha a jármű nem a vezető parancsaival összhangban reagál. A rendszer közvetlen, kiegyensúlyozott, magabiztos vezethetőséget garantál. Így Ön aszfalton és terepen egyaránt örömét leli a Discovery-ben.

KÖNNYŰ FELFÜGGESZTÉS

Az elsősorban alumínium komponensekből álló futómű elöl-hátul független felfüggesztést alkalmaz; elöl kettős keresztlengőkaros, hátul többlengőkaros kialakítással.

TAKARÉKOS TECHNOLÓGIÁK

A vadonatúj Discovery még takarékosabb, hála az olyan innovációknak, mint az intelligens Stop/Start technológia, az Ingenium motorok megjelenése, a könnyű anyagok alkalmazása, vagy a továbbfejlesztett aerodinamika. Az elektronikus vezérlésű légrugózással szerelt kivitelek emellett sebességfüggő magasságszabályozás funkciót is kínálnak: a sebesség emelkedésével automatikusan csökken a szabad hasmagasság, és ezáltal a légellenállás.

KÉPESSÉGEK

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

Az All Terrain Progress Control (ATPC) rendszer egy olyan ultramodern, külön megrendelhető rendszer, amely különösen nehéz terepviszonyok mellett is lehetővé teszi állandó sebesség tartását. A sebességtartó automatához hasonló elv szerint működő rendszer 2 és 30 km/óra között üzemel, és lehetővé teszi, hogy a vezetőnek semmi másra ne kelljen ügyelnie, mint a biztonságos nyomvonal megtalálására és a kormányzásra.

GÁZLÓMÉLYSÉG-ÉRZÉKELÉS

A kategória legkiválóbb, 900 mm-es gázlómélysége mellett az opciós gázlómélység-érzékelő funkció felbecsülhetetlenül hasznosnak bizonyulhat. A Land Rover egyedülálló szolgátlatása a külső tükrökben elhelyezett érzékelők segítségével a központi érintőképernyőn keresztül valós idejű, vizuális tájékoztatást ad a vezetőnek a víz járműnél mért mélységéről, valamint a maximális gázlómélységről.

TERRAIN RESPONSE 2

A különleges Terrain Response rendszer segítségével a vezető az adott terepviszonyokhoz optimalizálhatja a motor, a sebességváltó, a központi differenciálmű és a felfüggesztés vezérlését. Ehhez elég a könnyen megkülönböztethető üzemmódok közül kiválasztania a megfelelőt. Az opciós Terrain Response 2* rendszer ezen felül a menetkörülményeket is figyelembe veszi, és automatikusan aktiválja a helyzetnek megfelelő üzemmódot.

FELEZŐ (KÉTFOKOZATÚ TEREPVÁLTÓ)

A rövidebb terepáttétellel szerelt rendszer a legnehezebb helyzetekben is pontosan irányíthatóvá teszi a járművet. A felező lelke az elektronikus vezérlésű központi differenciálmű, amely 50:50 arányú nyomatékmegosztást tesz lehetővé a két tengely között, ráadásul még azelőtt képes zárni a differenciálművet, hogy megcsúszna valamely kerék.

ELEKTRONIKUS LÉGRUGÓZÁS

A kompetens, összeszedett menetképességekre a legmodernebb, elöl-hátul alkalmazott, elektronikus vezérlésű légrugózás teszi fel a koronát, amely kivételes artikulációs képességet, valamint kiemelkedő stabilitást eredményez. A legkeményebb terepviszonyok mellett is magabiztosab teljesítő rendszer a körülményektől függetlenül segít megőrizni a vadonatúj Discovery stabilitását. A korábban nem tapasztalt menetkomfort érdekében szükség szerint, észrevétlenül változtatja a szabad hasmagasságot.

VONTATÁS

Az akár 3500 kilogrammos vontatóképesség kategóriatársai fölé emeli a vadonatúj Discovery-t. Olyan funkciók segítik a vontatást, mint az elektromosan kihajtható vonóhorog, a csatlakoztatást és rakodást támogató rendszer, vagy a vonóhorog-terhelést mérő funkció, amelyek együtt a vontatás új korszakát vezetik be.

VEZETŐTÁMOGATÓ RENDSZEREK

SÁVTARTÓ ASSZISZTENS VEZETŐ ÉBERSÉG-FELÜGYELETTEL

A sávtartó asszisztens felismeri, ha a jármű akaratlanul elkezd kisodródni a forgalmi sávból, és finoman visszakormányozza azt oda. A vezető éberség-felügyelet észleli, ha a vezető kezd elbóbiskolni, és idejekorán figyelmezteti, hogy tartson pihenőt.

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATA DUGÓKÖVETŐ FUNKCIÓVAL

Akár autópályán halad, akár lassú forgalomban araszol, a rendszer képes biztonságos követési távolságot tartani, még akkor is, ha az elöl haladó jármű lassít vagy megáll. Önnek a pedálokhoz sem kell érnie. Amint az elöl lévő jármű ismét felgyorsít, a vadonatúj Discovery is így tesz.

AUTONÓM VÉSZFÉKRENDSZER

Amennyiben a rendszer ütközés kockázatát érzékeli 5-80 km/óra között, az autonóm vészfékrendszer figyelmezteti a vezetőt a ráfutásos ütközés kockázatára, így az időben reagálhat. Amennyiben az ütközés veszélye nem múlt el, ám a vezető nem avatkozott közbe, a rendszer önállóan fékezésbe kezd, hogy csökkentse a várható becsapódás erejét.

HEAD-UP KIJEKLŐ

A Head-up kijelző* az SE, HSE és HSE Luxury kivitelekhez rendelhető opció, amely a legfontosabb menetadatokat (mint sebesség, aktuális sebességfokozat vagy navigáció útmutatások az InControl Touch vagy InControl Touch Pro Navigation rendszerek esetén) a szélvédőn jeleníti meg, így Önnek nem kell levennie tekintetét az útról.

*Infravörös hullámokat visszaverő szélvédőhöz rendelhető.

PARKOLÁSTÁMOGATÁS – PÁRHUZAMOS ÉS MERŐLEGES PARKOLÁS; KIÁLLÁS

A rendszer a végletekig leegyszerűsíti a párhuzamos és merőlegesparkolás gyakorlatát, mivel képes járművét önműködően bekormányozni az arra alkalmas helyre. Válassza ki a megfelelő sebességfokozatot, majd a gáz- és fékpedálok segítségével szabályozza a jármű sebességét. A parkolássegítő rendszer képes kikormányozni a járművet a parkolóból, így a monitoron megjelenő támogatás révén stresszmentessé teszi a parkolás gyakorlatát.

KÖRKÖRÖS KAMERA RENDSZER

A jármű környezetének 360 fokos panorámaképét az érintőképernyőn megjelenítő rendszer a legkülönfélébb manővereket teszi egyszerűbbé, a járdaszegély mellé parkolástól a szűk helyre történő be- és kiálláson át a kereszteződésekben történő manőverezésig. A legproblémásabb környezetben vagy helyzetben is magabiztosan tud navigálni.

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

ACTIVITY KEY

Az Activity Key olyan opciós tartozék, amely segítségével még gondtalanabbul hódolhat minden szenvedélyének. Ha nem szeretné magával vinni indítókulcsát, az Activity Key-t viselve is zárhatja, illetve nyithatja Land Rovere központi zárját. A karpánt robusztus és teljesen vízhatlan, így Ön a legkülönfélébb sporttevékenységeket űzheti.

INTELLIGENS ÜLÉSDÖNTÉS

A vadonatúj Discovery opciós harmadik üléssora intelligens ülésdöntés funkciót kínál, amelynek köszönhetően a második és harmadik sori ülések a raktérben elhelyezett kapcsolókról, a fő érintőképernyőről, vagy akár az okostelefonra telepített InControl Remote applikáció segítségével is átkonfigurálhatók.

FŰTHETŐ ÜLÉSEK

Egész évben kényelmesen utazhat, ha megrendeli a mindhárom üléssorra kínált ülésfűtés, illetve az első és második üléssorokat érintő üléshűtés funkciókat. A választott modelltől függően a vezető és az utas egymástól függetlenül állíthatják be az érintőképernyőn a számukra optimális hőmérsékletet.

MOZGÁSÉRZÉKELŐS, MOTOROS CSOMAGTÉRAJTÓ

A mozgásérzékelős, motoros csomagtérajtó ** lehetővé teszi, hogy a hátfalat kívülről anélkül nyissa vagy csukja, hogy meg kellene érintenie akár az autót, akár kulcsait. Elég, ha a jármű észleli a jeladót: mozgassa meg lábfejét a lökhárító alatt bal és jobb oldalon elhelyezett érzékelők alatt, és máris működésbe lép a funkció. A külön megrendelhető motoros mozgatású belső csomagtérajtó ülőalkalmatosságként vagy rakodófelületként egyaránt használható, de a csomagok elmozdulásának megakadályozására is alkalmas.

Az InControl rendszer bevezetésétől függően egyes ismertetett funkciók feláras opciók lehetnek, illetve elérhetőségük piactól és hajtáslánctól függően változhat. Kérjük, keresse fel hazai Land Rover weboldalát vagy helyi márkakereskedőjét, és érdeklődjön az országában érvényes feltételekről. Bizonyos szolgáltatások igénybe vételéhez megfelelő adatforgalmazásra képes SIM kártyára, illetve az értékesítő által javasolthoz képest kiegészítő előfizetések megrendelésére lehet szükség. A mobil adatkapcsolat nem garantálható mindenhol. Az Apple Watch az Apple Inc, Egyesült Államokban és egyéb országokban bejegyzett védjegye. Az InControl applikációt az Apple/Android áruházból kell letölteni; a további részletekkel kapcsolatban érdeklődjön legközelebbi Land Rover márkakereskedőjénél.

* Opciós extra elektronikus légrugózás megrendelése esetén. ** Alapfelszerelés a HSE Luxury kivitelen, opció az SE és HSE felszereltségi szinteken. † Sd4 motorral szerelt modelleken légrugózással kombinálva megrendelhető opció; alapfelszerelés a Td6 és Si6 V6 kompresszoros motorok esetén. †† A legnagyobb vontatható tömeg értéke piactól függően változhat. Ügyeljen arra, hogy mindenkor tartsa be az országában hatályos előírásokat.

BRITISH AUTOMOTIVE HUNGARY KFT

2.0 eD4 150 LÓERŐS DIESEL MOTORRAL MÁR 8 995 000 FT-TÓL