TECHNOLÓGIA

INFOTAINMENT

MERIDIANTM SURROUND SOUND SYSTEM

A Land Rover a nagyteljesítményű audiotechnológiák és a digitális hangfeldolgozás terén világelső Meridiannal közösen fejlesztette ki a Discovery Sport fejlett audiorendszereit. Az opciós 825 wattos Meridian Surround audiorendszer 16 hangszóró, valamint egy kétcsatornás mélynyomó segítségével tölti meg kristálytiszta magas és telt mély hangokkal az utasteret. Így Ön kedve szerint élvezheti zenei gyűjteményét.

TOUCH ÉS TOUCH PRO

Az InControl olyan fejlett technológiákat tartalmaz, amelyekkel zökkenőmentesen és biztonságosan tarthat digitális kapcsolatot a külvilággal, illetve autójával. A rendszerek képességeit további kapcsolódási csomagokkal - Connect és Connect Pro - fokozhatjuk.

CONNECT ÉS CONNECT PRO

A kiegészítő csomagok fokozott kapcsolódási képességgel ruházzák fel járművét. Az InControl Apps kompatibilis okostelefonos akalmazásokat tesz elérhetővé az autóban - például az új Spotify alkalmazást, amely több mint 30 millió dalt bocsát az Ön rendelkezésére. Az érintőképernyő a Discovery Sport kezelésére és felügyeletére szolgál. A WiFi hot spot és a Pro Services funkciók révén pedig akár menet közben is folyamatosan kapcsolatot tarthat a külvilággal.

PROTECT

Okostelefonja a Protect rendszeren keresztül biztosít kapcsolatot Land Rover járművével. A távolból ellenőrizheti az üzemanyag-szintet, megkeresheti autóját egy zsúfolt parkolóban, rögzítheti útvonalát, vagy ellenőrizheti, nem felejtette-e lehúzva az ablakokat. A szolgáltatás optimalizált Land Rover asszisztencia szolgálatot is tartalmaz, amely műszaki meghibásodás esetén diagnosztikai és helymeghatározó információkat továbbít az autómentőnek. Súlyos balesetben pedig az SOS vészhívás tájékoztatja a mentőszolgálatot az Ön tartózkodási helyéről.

SECURE TRACKER

Amennyiben valaki feltöri járművét, vagy engedély nélkül elhajtana vele, a Protect rendszer aktiválódása esetén működésbe lép a Secure Tracker nyomkövető funkció. A rendszer riasztást küld Önnek, majd nyomon követi járművét, és megállapítja annak pontos tartózkodási helyét, megkönnyítve a hatóságok annak visszaszerzésére irányuló munkáját. A rendszer még akkor is működőképes, ha az indítókulcs birtokában lopták el járművét: ehhez hívja fel a nyomkövető központot a Remote alkalmazás segítségével.

HÁTSÓ ÜLÉSSORI SZÓRAKOZTATÓ RENDSZER

A hátul utazók szórakoztatásáról az első fejtámlákba beépített, két darab 8 colos képernyő gondoskodik. Mindegyik képernyőhöz WhiteFire® digitális fejhallgató tartozik, ami a második üléssoron elhelyezett USB aljzattal és külön távirányítóval együtt lehetővé teszi a zenehallgatást, a videojátékok használatát, filmek vagy akár televízió nézését.

INNOVÁCIÓ

INGENIUM MOTOROK

A sportosabb, gazdaságosabb teljesítményt kínáló, négyhengeres, kétliteres Si4 benzinmotor 240 vagy 290 lóerős kivitelben biztosít maximális takarékosságot és teljesítményt, köszönhetően a változó szelepvezérlést kiegészítő, fokozatmentesen változó szelepemelési rendszernek. Dízelmotorral is elérhető, 150, 180 és immár 240 lóerős kivitelben is.

KÖNNYŰ FELFÜGGESZTÉS

Az alumíniumból és könnyű acélból épített rugóstagok fejlett hidraulikus kirugózási technológiája révén az ütéselnyelés zaja kevésbé szűrődik be az utastérbe. A rendszer emellett hatékonyan simítja ki az úthullámokat, ezzel stabilabb úttartást eredményezve.

MENETTELJESÍTMÉNYEK

ADAPTÍV DINAMIKA

Az adaptív dinamikai rendszer a rugózási komfort és a pontos vezethetőség optimális egyensúlyát kínálja. Ehhez másodpercenként legalább ezerszer ellenőrzi a jármű mozgását, és a vezetőtől kapott utasítások vagy az útról nyert visszajelzések függvényében alkalmaz lágy vagy feszes lengéscsillapító-beállítást. Ez gyakorlatilag késlekedés nélkül megy végbe, minimális szintre szorítva vissza az oldaldőlést, ami fokozott irányíthatóságot és összeszedett, kilengésektől mentes rugózást eredményez. A berendezés azt is képes érzékelni, ha terepen haladunk, és ehhez igazítja a lengéscsillapítás beállításait.

FÉKVEZÉRELT NYOMATÉKVEKTOR-SZABÁLYOZÁS

A rendszer még dinamikusabb, még stabilabb kanyarvételi képességekkel ruházza fel a járművet. Aszfalton és terepen egyaránt folyamatosan felügyeli és szabályozza a hajtóerő megosztását a négy kerék között, ezzel javítva a tapadást és a kormányozhatóságot. Emellett képes a hátsó ívbelső kerék fékezésével megnöveli a befordulás mértékét, és ezzel mérsékelni az alulkormányozottságot: ilyenkor több nyomaték jut ugyanis a külső kerékre, ami stabilizálólag hat a járműre.

ECO ÜZEMMÓD

Az alapfelszerelésként kínált funkció minden beállítást automatikusan a lehető legtakarékosabbra állít, az automata sebességváltótól az aktív hajtáslánc-szabályozáson át az olyan kényelmi funkciókig, mint a fűtés vagy a klímaberendezés, ezzel csökkentve a jármű fogyasztását és CO2-kibocsátását. Az ECO adatok hasznos információkat biztosít az érintőképernyőn keresztül, így a vezető tudatosan környezetbarátabb vezetési stílust alakíthat ki.

KILENCFOKOZATÚ AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

A könnyű és kompakt kilencfokozatú automata sebességváltó optimális üzemanyag-fogyasztást és CO2-kibocsátást szavatol, továbbá jobb vezethetőséget biztosít rossz tapadású viszonyok mellett. Szintén különösen alkalmas vontatásra, köszönhetően a különlegesen rövid első fokozatnak. A sebességváltó kiemelkedően robusztus, tökéletesen illeszkedik a jármű terepalkalmasságához, miközben példaértékűen kifinomult és takarékos.

KÉPESSÉGEK

TERRAIN RESPONSE

A Terrain Response funkció új magaslatokba emeli a jármű képességeit. Optimalizálja a motor, a sebességváltó, a differenciálművek és a futóműszabályozás beállításait, és ezzel a körülményektől függetlenül maximális vezethetőséget, kényelmet és tapadást biztosít. Önnek nincs más dolga, mint kiválasztani a körülményeknek leginkább megfelelő üzemmódot: általános, fű/murva/hó, sár/keréknyom vagy homok. A gépkocsi minden esetben magabiztosan halad előre.

EMELKEDŐ FÉKKIOLDÁS-SZABÁLYOZÁS

A visszagurulás-gátlóhoz hasonlóan ez a rendszer is megakadályozza a jármű túlzott felgyorsulását. Amennyiben a jármű emelkedőn áll meg, majd indul el, a rendszer tartja, majd fokozatosan felengedi a fékeket.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

A kis (1,8 - 30 km/óra) sebességnél üzemképes All Terrain Progress Control (ATPC) segítségével a vezető nehéz körülmények között is állandó sebességgel haladhat, így nincs más dolga, mint a kormányzásra összpontosítani, és elmanőverezni az akadályok között. A rendszer emellett olyan rossz tapadású felületeken is lehetővé teszi a finom, egyenletes elindulást, mint a jég, a hó vagy a fű.

AKTÍV HAJTÁSLÁNC-SZABÁLYOZÁS

A 180 lóerős TD4 dízelhez, illetve az Si4 benzinmotorokhoz opcióként kérhető, a 240 lóerős SD4 motor esetében alapfelszerelésként kínált funkció aszfalton és terepen egyaránt értékesnek bizonyulhat. Közúton számos esetben képes lekapcsolni a hátsó kerekek hajtását, ezzel javítva az üzemanyag-fogyasztást. Amennyiben megváltozik az útfelület jellege, vagy a vezető intenzíven gyorsít, a rendszer észrevétlenül, 300 ezredmásodperc alatt visszakapcsolja az összkerékhajtást. Az érintőképernyőn külön kijelző szolgál ennek a funkciónak az ellenőrzésére.

ERESZKEDÉS-SZABÁLYOZÓ RENDSZER

A Land Rover szabadalmaztatott ereszkedés-szabályozó rendszere alapfelszerelés minden összkerékhajtással (4WD) szerelt járművön. A kerekeket külön-külön fékezve biztosít állandó ereszkedési sebességet, ezzel segítve elő a meredek, technikás lejtők kontrollált leküzdését. A rendszer automatikusan lép működésbe, lelassítja a járművet, és a választott terepáttételhez, valamint az aktuális gázpedál-álláshoz viszonyítva állandó sebességet tart.

GÁZLÓMÉLYSÉG-ÉRZÉKELÉS

Patakon, gázlón vagy áradáson kell átkelnie? Mostantól aggodalmaktól mentesen megteheti. A gázlómélység-érzékelő rendszer a külső tükrök alján elhelyezett érzékelők segítségével méri a víz mélységét, és valós idejű tájékoztatást ad a víz járműnél mért mélységéről. Ezt az adatot a megengedett legnagyobb gázlómélységgel együtt az érintőképernyőn jeleníti meg, így Ön pontosan a helyzetnek megfelelően reagálhat.

VEZETŐTÁMOGATÓ RENDSZEREK

SÁVTARTÓ ASSZISZTENS VEZETŐ ÉBERSÉG-FELÜGYELETTEL

A rendszer felismeri, ha a jármű akaratlanul elkezd kisodródni a forgalmi sávból, és finoman visszakormányozza azt oda. A vezető éberség-felügyelet észleli, ha a vezető kezd elbóbiskolni, és idejekorán figyelmezteti, hogy tartson pihenőt.

ADAPTÍV SEBESSÉGTARTÓ AUTOMATA DUGÓKÖVETŐ FUNKCIÓVAL

Akár autópályán halad, akár lassú forgalomban araszol, a rendszer képes biztonságos követési távolságot tartani, még akkor is, ha az elöl haladó jármű lassít vagy megáll. Amint az elöl lévő jármű ismét felgyorsít, a Discovery Sport is így tesz.

AUTONÓM VÉSZFÉKRENDSZER

Amennyiben a rendszer ütközés kockázatát érzékeli, figyelmezteti a vezetőt a ráfutásos ütközés kockázatára, így az időben reagálhat. Amennyiben a vezető nem avatkozik közbe, a rendszer önállóan fékezésbe kezd, hogy csökkentse a várható becsapódás erejét.

HOLTTÉR-FIGYELŐ RENDSZER MÖGÖTTES FORGALOM-FELÜGYELETTEL

A rendszer riaszt, ha jármű tartózkodik a Land Rover holtterében, vagy sebesen közeledik ahhoz. Ekkor az adott oldali külső visszapillantó tükörben elhelyezett, apró figyelmeztető fény segítségével figyelmezteti a vezetőt. A mögöttes forgalom-felügyeleti rendszer az oldalról közeledő járművekre figyelmeztet hang- és fényjelzéssel. Így Ön akkor is tudhatja, mi van járműve mögött, ha nem látja az akadályokat.

INTELLIGENS PARKOLÁSTÁMOGATÓ RENDSZER

A parkolástámogató rendszer a végletekig leegyszerűsíti a párhuzamos és merőleges parkolás gyakorlatát, mivel képes járművét önműködően bekormányozni az arra alkalmas helyre. Válassza ki a megfelelő sebességfokozatot, majd a gáz- és fékpedálok segítségével szabályozza a jármű sebességét. A rendszer a parkolóhelyről történő kiállásra is képes, így igazán egyszerűvé téve a parkolást. A manőverek során grafikus és szöveges útmutatás segíti a vezetőt.

KÖRKÖRÖS KAMERARENDSZER

A jármű környezetének 360 fokos panorámaképét megjelenítő rendszer a legkülönfélébb manővereket teszi egyszerűbbé, a járdaszegély mellé parkolástól a szűk helyre történő be- és kiálláson át a vonatásig. A látótéren kívül eső tárgyakra rá is közelíthetünk; a kért információ az érintőképernyőn jelenik meg.

KÉNYELEM ÉS PRAKTIKUM

FŰTHETŐ, HŰTHETŐ ELSŐ ÜLÉSEK

A hűthető és fűthető első üléseken Ön és utasa az időjárástól függetlenül tökéletes kényelemben utazhatnak. Az ülőpárnához csatornán keresztül jut el a klimatizált levegő, hűte vagy fűtve az ülőfelületet. Minden ülés önállóan szabályozható.

HEAD-UP KIJELZŐ

Az opciós technológia a legfontosabb menetadatokat (mint sebesség, aktuális sebességfokozat vagy navigációs útmutatások) a szélvédőn jeleníti meg, így Önnek nem kell levennie tekintetét az útról. A rendszer a világon elsőként hologramos technológiát alkalmaz, ami különösen telített színeket, ragyogó fényerőt és maximális kontrasztot eredményez. A funkció szabadon be- vagy kikapcsolható.

KLÍMABERENDEZÉS

A rendszer érzékelője felügyeli a levegő páratartalmát, a szmogszintet, valamint a szélsőséges időjárási körülményeket; a beltér különböző pontjain elhelyezett légbeömlőknek köszönhetően Ön ezekhez igazodva szabályozhatja a hőmérsékletet. Akárhol ülnek, utasai mindig kényelemben utazhatnak.

HOMELINK®

Egyszerűsítse le életét a HomeLink® rendszerrel. Az univerzális jeladó három otthoni vagy munkahelyi vezeték nélküli eszköz - például garázsajtó, kapu, világítás -működtetésére programozható. Soha többé nem kell az elveszett távirányítók miatt aggódnia.

BRITISH AUTOMOTIVE HUNGARY KFT

2.0 eD4 150 LÓERŐS DIESEL MOTORRAL MÁR 8 995 000 FT-TÓL